Kiállítások

  • 2022. okt. – FISE40 – B32 Galéria, Budapest
  • 2022. szept. –Idézőjel – Kortárs Ékszerhét Budapest, Kornél Galéria és Kávézó, Budapest
  • 2022. aug.-szept. - Majd máskor, majd máshol - Építészet és művészet - Csoportos kortásékszer- és képzőművészeti kiállítás, ÚjMűhely Galéria, Szentendre
  • 2021. okt. -XIII. Ötvösművészeti Biennálé, Klebelsberg Kultúrkúria, Budapest
  • 2020. szept. -Jewellery Juice - Ékszerek éjszakája, Fuga - Budapesti Építészeti Központ, Budapest 
  • 2019. jan. - Fresh FIShEs bemutatkozó kiállítás, FISE Galéria, Budapest
  • 2018. szept. - Nullpont - Ékszerek éjszakája , Fuga - Budapesti Építészeti Központ, Budapest

Idézőjel, 2022

„Egy gondolatnak, érzésnek, kifejezésnek többféle értelmezése lehetséges, a szövegkörnyezettől és közlési szándéktól függően. Amit idézőjelben értünk, az különleges hangulati velejáróval gazdagodik, a mondandóban kiemelt szerepet kap, „idézőjeles” lesz. Hordozza jelentése eredeti tartalmát, de az idézőjelbe foglalása új értelmezést is kölcsönöz neki. Továbbgondolást, kifordítást, iróniát, sőt néha cinizmust jelez. Az átvitt értelemben használt idézőjeles tartalom így gyakorol erőteljesebb hatást, mint az egyszerű, szó szerinti megfogalmazás. Kitűnik, érzelmeket kelt, gazdagítja, színesíti és erőteljessé teszi a mondanivalót.”

Kosztolányi Dezső Esti Kornél című novelláskötetének olvasása közben a számomra fontos/érdekes idézeteket kiemelve születtek meg bennem az itt kiállított ékszerek.

A képeken látható ékszerekhez tartozó idézetek:

„Számomra mindenesetre az volt a leglesújtóbb - mert ez már határozottan rosszhiszeműségre és férfiatlanságra vallott -, hogy a nemesfémeket és drágaköveket nem ritkán értéktelen és silány anyagokkal cserélte föl, a platinát bádoggal, az aranyat rézzel, a gyémántot csehgyémánttal vagy üveggel.”

„Kezembe adott egy kést is.
- Döfd a szívedbe - kiabált. - A vér piros. A vér meleg. A vér szép.
Nem mertem megtenni, amit tanácsolt. De tetszett, hogy ki meri mondani, amit gondoltam. Hideglelős mosollyal hallgattam. Féltem tőle, és vonzódtam hozzá.”

Kiállítás helyszíne: Kornél Galéria és Kávézó
Alkotótársaim: Lázár Veronika, Padányi Orsolya

Jewellery Juice, 2020

”A tervezők – akik rendszeresen állítanak ki együtt – három különböző egyéniség, három különböző stílust képviselnek. Indíttatásuk, ambíciójuk azonban azonos. Eredeti szakmájuk szerint egyikük tipográfus, ketten építészek, alkotói elképzeléseiket az ötvösség által teljesítik ki. Ékszereik, bár más-más stílust képviselnek, egyszerre mutatnak geometrikus szerkesztettséget és organikus jegyeket, .”

Kiállítás helyszíne: FUGA - Budapesti Építészeti Központ
Alkotótársaim: Lázár Veronika, Padányi Orsolya

Nullpont, 2018

„Építészetben szintkótának hívják, reklámiparban benchmark-nak, gépészetben nullpontnak. A fizikában a jég olvadáspontja határozza meg, zónaidő számításunk alapja a greenwichi délkör, a magasságmérésünké a Balti-tenger. Közös megegyezéssel létrejött, fontos kiindulási pontok, melyekhez képest lehet orientálódni, mérni világunkat, magunkat. A kiállított ékszerek személyes referenciapontokat megjelenítő, testen viselt tárgyak. Aurában fürdő formák, melyek intim konstrukciók, vagy protestáló felkiáltójelek.”

Kiállítás helyszíne: FUGA - Budapesti Építészeti Központ
Alkotótársaim: Égi Marcell, Lázár Veronika, Padányi Orsolya

Scarpa, 2016

Az Hommage á Carlo Scarpa kollekció iskolai tanulmányaim befejeztével vizsgamunkaként született meg. Ezt a kollekciót az építészeti részletek 20. századi mesterének tartott, olasz származású, eredetileg képzőművész végzettségű Carlo Scarpa munkái ihlették.